Hverdagsliv,  Moderne Stofbleer

Hej med jer!

Mit navn er Malene. Jeg er 32 år, mor til Kresten, gift med Tommy, ejet af katten Obimis og uddannet intensivsygeplejerske. For tiden er jeg dog på barsel med min søn, Kresten, som er født i januar 2019. Faktisk blev han to måneder i går kl. 20.32. Han er mit første barn og selvom jeg har set frem til at blive mor, så har det været en stor omvæltning i mit liv. Mange ting er som jeg forventede, men mindst lige så mange ting har været helt anderledes. Der er i det hele taget sket mange ting siden starten af 2018, som jeg stadig går og vender mig til, men mere om det i et fremtidigt indlæg.

I min graviditet blev jeg sygemeldt på grund af for mange plukveer og en livmoderhals, der var lige til den korte side. Det betød, at jeg havde meget tid til at sidde derhjemme og browse rundt på nettet. Jeg vidste allerede, at jeg ikke havde lyst til at bruge skumklude til at vaske min babys bløde bagdel med. Så jeg undersøgte mulighederne for stofklude og faldt i den forbindelse over begrebet ”moderne stofbleer”. På det tidspunkt, syntes jeg, lød det lige overvældende og ”grønt” nok, men tanken havde plantet sig et sted i mit baghoved og ville ikke helt gå væk.

Jeg stoppede selv med at bruge engangsbind, fordi jeg virkelig ikke bryder mig om følelsen af at gå med dem, og tamponer har jeg aldrig været ven med. Jeg føler, at mit underliv koger, hvis jeg har engangsbind på og det gør intet godt for den skrøbelige balance, vi kvinder har dernede. Få mig slet ikke startet på, hvor tåbeligt det er, at man kan få bind med duft i – hvem ville dog putte parfume derned?! Så jeg bruger menstruationskop og –trusser og det har revolutioneret mit liv – I kid you not! Det var tanken om ubehaget ved engangsbind, der gjorde, at jeg blev ved med at vende tilbage til tanken om de moderne stofbleer. Fordi helt ærligt, hvis jeg ikke engang selv vil udsættes for den følelse 5-7 dage om ugen én gang om måneden, hvordan skulle jeg så kunne putte mit barn ned i en ble de første 2-3 år af hans liv?

Så selvom man kan snakke om, hvad “brug og smid væk”-engangsbleer gør ved miljøet eller, hvor mange penge, man kan spare ved at bruge stofbleer fremfor engangsbleer, så er min primære grund til at vælge moderne stofbleer til min søn altså, at jeg ikke vil udsætte hans bløde og fine hud for det helvede, jeg forestiller mig, det er at have en engangsble på 24 timer i døgnet. Jeg ønsker egentlig også at mindske mængden af uheldig kemi, han udsættes for og de superabsorbanter, der er i selv de mest økologiske engangsbleer, har ikke det bedste rygte.

Det korte af det lange er, at jeg har kastet mig hovedkulds ud i det magiske stofbleunivers og jeg elsker det! Min mand kigger bekymret på mig, når jeg finder pungen frem, mens jeg sidder ved computeren. Jeg har lavet en instagram konto til at berette om min rejse samt alt, hvad der er barsels- og morlivs orienteret og den supplerer jeg nu med denne blog. Jeg har altid elsket at skrive og bruge ord, så det vil også være et kreativt outlet for mig. Det er klart, at bloggen vil omhandle moderne stof til baby og mor, men den vil ligeså meget handle om mine tanker og oplevelser som nybagt mor, barselsliv, missemor, sygeplejerske, nybygger i Billund og meget mere. Jeg glæder mig og håber, I vil følge med!

3+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *