Anmeldelse,  Stof til mor

Rensepads fra Popolini

Jeg har efterhånden brugt bomuldsrondeller eller genanvendelige rensepads i flere år. Jeg bruger dem til at fjerne min make-up, skintonic og til vask af ansigt og hals. Før det brugte jeg dagligt 4-6 vatrondeller og da jeg var rigtig slem, røg de direkte i toilettet. Jeg vidste oprigtigt ikke bedre.

Jeg bruger mine rensepads/rondeller dagligt både morgen og aften. Når jeg fjerner genstridig make-up, som vandfast mascara, bruger jeg en balm, der minder lidt om kokosolie i konsistens. Jeg bruger så en rensepad vredet op i varmt vand til at fjerne balmen med. Den samme rensepad vrider jeg op i koldt vand og tørrer efter. Det føles så lækkert, og er med til at lukke hudens porer inden, man går videre i sin rutine. Samtidig er det godt at skylle klude i koldt vand inden man smider dem til vask, fordi det minimerer lugt, og baktusser vokser nemmere i en lunken klud, der får lov at ligge. Min skintonic og min micellar vand putter jeg også direkte på en tør rensepad og så rundt i ansigtet.

Efter, jeg er begyndt at bruge genanvendelige rondeller, har jeg meget svært ved at bruge engangsrondeller igen. Jeg synes, de lugter og føles “hårde” mod huden, og så er de i øvrigt besværlige og dumme for miljøet. Ligesom med engangsbleer er der ofte også anvendt blegemidler til at gøre dem hvide. Selv de mest økologiske vatrondeller indeholder en eller anden form for “skidt” kemi.

Jeg har købt mine rensepads fra Popolini hos Pusleriet, hvor man kan købe 6 stk for 49 kr altså 8,16 kr/stk. Til sammenligning koster ImseVimses bomuldsrondeller 9,9 kr/stk. Popolinis rensepads er lavet af 100% økologisk bomuld. Dem jeg har købt er hvide, men de også købes i farver. Jeg kan personligt godt lide, at de er hvide, for så kan jeg se, at make-uppen kommer af.

Popolinis rensepads er firkantede og måler 10×12 cm, så de er ikke runde som traditionelle vatrondeller. Den ene side er ligesom lidt glat og fin, mens den anden er ru, så man kan selv styre, hvad man vil putte mod sin hud. 

Jeg opbevarer mine rene rondeller/rensepads i en skuffe på badeværelset. Ved siden af har jeg et lille vaskenet, som jeg smider de beskidte pads i. Når det er tid til at vaske en kogevask, tager jeg vaskenettet og smider i vaskemaskinen. 

Jeg vasker dem ved 60-90 grader alt afhængigt af, hvilken kogevask, de kommer med i. Det er dog typisk sammen med sengetøj, håndklæder, viskestykker og karklude. Jeg kommer en gang Fleckensalz fra Ulrich Natürlich i tromlen og vasker med Änglamarks vaskemiddel, uden skyllemiddel, men med flydende kalkfjerner også fra Ulrich Natürlich i skyllemiddelsrummet. Jeg kommer hele molevitten i tørretumbleren, så er rensepadsene bløde og lækre, når jeg skal bruge dem på min hud igen.

Min vurdering

Lige når man ser prisen for genanvendelige rensepads eller rondeller generelt, så tænker man måske, at den er høj. Så skal man bare huske på, at det her er første gang i flere år, jeg køber nye til min samling. Det er ikke engang fordi, dem jeg har er slidte. Jeg gerne ville prøve noget nyt og have lidt ekstra, så det ikke gør noget, at der går lidt mellem vaskene. Pengene er hurtigt er tjent ind igen, når man sparer de penge, man ellers havde brugt på at købe vatrondeller. Popolinis rensepads har en udemærket pris sammenlignet med andre mærker, størrelse og kvalitet. 

De holder godt og føles virkeligt lækre mod huden både, når de bruges med vand på, og når jeg bruger dem til min skintonic/micellar vand. Jeg synes, rensepadsene har en rigtig god størrelse, og den firkantede form gør dem på en måde lidt nemmere at styre rundt i ansigtet med én hånd. Det er i hvert fald ikke noget problem for mig at nøjes med én rensepad til at vaske ansigtet. Størrelsen er samtidig også tilpas lille til, at man ikke skal stå og lægge dem sammen som, hvis det var en decideret vaskeklud. For enhver, der står for vasketøjet, er det en god ting. Vasketøj tager tid, og jeg hader personligt at lægge tøj sammen. (Medmindre det er moderne stofbleer – dem elsker jeg at lægge sammen.)

Jeg kan godt lide, at der er to forskellige overflader på rensepadsene. Man har muligheden for at bruge den glatte side, når man bare skal bruge den til at komme skintonic i ansigtet, mens man kan bruge den ru side, når man vasker ansigtet. Det plejer jeg at gøre, fordi det føles lækkert, og jeg bilder mig selv ind, at det har en mild exfolierende effekt.

Jeg kunne sagtens finde på at købe flere af Popolinis rensepads, og jeg tænker egentlig også, de ville være lækre at bruge i andre sammenhænge – en lille klud ved bordet til at tørre baby i ansigtet eller til en hurtig lille vask under armene, hvis man ikke har tid til et bad. Jeg giver Popolinis rensepads 5 ud af 5 stjerner. De er lækre!

5/5

Disclaimer: Som ambassadør for Pusleriet modtager jeg ingen penge for mine anmeldelser. Mine holdninger og meninger er mine egne, og jeg er altid 100% ærlig. Medmindre, jeg skriver andet i mine anmeldelser, har jeg også betalt for produkterne med mine egne penge.

0

5 Comments

  • Malene

   Hej Dorthe
   Jeg har brugt lidt forskellige, men jeg har især været glad for den fra The Body Shop og Karmameju. Det har været lidt svært at støve forskellige balms frem på det danske marked i mange år, men efterhånden er flere mærker begyndt at byde ind med deres udgave af produktet. For mig er det så lækkert at bruge om aftenen inden sengetid, fordi man kommer det på den tørre hud og masserer det rundt inden man renser af med vand enten på en klud eller rondeller som dem fra Popolini. Så starter jeg som regel med varmt vand og slutter af med kold vand for at lukke porerne i huden og/eller skintonic. Huden føles lækker og blød 🙂

   0
 • Dorthe Dreisig Salomonsen

  Hej

  jeg tror jeg misforstod din tekst. jeg ville høre hvordan du renser vatrondellerne og ikke dit ansigt 😀 jeg har svært med at få dem rene når jeg bruger vandfast mascara?

  mvh Dorthe

  0
  • Malene

   Hej Dorthe

   Ja ok, så forstår jeg bedre 🙂 Jeg må indrømme, at mine rondeller ikke længere er ligeså hvide og fine, som da jeg købte dem. De er rene, men nogle af dem har pletter af mascara. Mit råd er, at man med det samme efter brug skyller rondellerne og vrider dem et par gange med koldt vand for at få så meget af farven fra makeuppen af med det samme. Derudover vasker jeg som regel min kogevask med en smule fleckensalz, som er naturlig pletfjerner fra Ulrich Natürlich sammen med vaskemidlet. Det hjælper også lidt. Men jeg accepterer, at de har lidt brugspletter på sig efter vask så længe de har været vasket ved minimum 60 grader, så er de rene.

   0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *