Hverdagsliv,  Kresten

Krestens store dag

Søndag den 31. marts var Krestens første store dag, hvor en større gruppe af mennesker var samlet kun for at fejre ham. Nøjagtigt som med vores bryllup, var Krestens dåb ikke en dag, vi ønskede at gøre et stort show ud af. Vi ville gerne gøre det så afslappet, hyggeligt og i øvrigt billigt som muligt. Derfor bestod gæstelisten også kun af familie og ingen venner. Vi inviterede 30 og der var kun to afbud, så det var virkelig ikke særligt stort.

Jeg elsker at være kreativ, og det er ikke blevet mindre siden, jeg begyndte på min bulletjournal. Set i bakspejlet, så var det måske lige rigeligt selv at lave invitationerne efter en fødsel og med en meget grædende baby, men det gav mig alligevel ro. Det var også forholdsvist simpelt. Vi valgte to billeder af Kresten, som vi syntes, var søde og sjove og bestilte fotokopier af dem fra CEWE. Jeg limede dem så på forsiden og bagsiden af et kort, hvor jeg inden i skrev ønskeliste og invitation. De fleste af invitationerne gav vi så til folk “in person”, men eftersom vi bor i Billund, var vi alligevel nødt til at sende en del af dem med posten. 

Vi flyttede til Billund i december og kender ikke rigtigt området, men vi var heldige med at finde et godt og nemt sted til festen. Min søster bor her også, og der er et fælleshus, hvor de bor, som vi kunne låne. Det var så lækkert og nemt, for de bor nærmest et stenkast fra os. Vi var dog på bar bund i forhold til maden. Selvom det skulle være nemt og praktisk, så måtte det jo også gerne være lækkert. Da jeg googlede efter mad ud af huset i Billund, dukkede Brugsens Delikatesse op. Vi er ret glade for den lokale Brugs, så jeg kontaktede dem, og vi bestilte en brunch buffet. Brødet bestilte vi fra bageren. Det var næsten for nemt. 

Dagen inden den store dag, kunne vi pynte op i fælleshuset og dække bordene. Vi ville gerne gøre det så simpelt som muligt og alligevel er vi typerne, der godt kan lide, at gøre det lidt personligt. Jeg vidste, at jeg under ingen omstændigheder ønskede et blåt i blåt tema. Eftersom Tommy og jeg har en intern ting med frøer, og vi har kaldt Kresten både vores haletudse og lille frø, blev vi enige om, at et frø-tema sagtens kunne passe til en barnedåb. Tommys mor kunne skaffe nogle grønne velourduge, og Tommy fik den idé at folde nogle origami frøer som navnekort. Det brugte han nogle aftener på i løbet af ugen op til barnedåben. Jeg fik så den lettere tåbelige idé, at vi kunne folde de grønne servietter som åkander og stille bordkortene i dem. Det krævede lige lidt ekstra tid lørdag at folde dem, men det lykkedes og jeg synes, resultatet blev helt godt. 

Selve dagen startede med, at Kresten sov længe. Vi var selvfølgelig også så store idioter, at vi havde planlagt dåben dagen efter, vi gik over til sommertid. Så i realiteten sov han nok ikke meget længere, end han plejer. Men vi trippede rundt, og ville egentlig gerne have ham til at vågne af sig selv, så vi kunne nå at få ham i bad, spist af og skiftet ble inden afgang. Det betød noget for mig, at få ham i stof til dåben. Dagen inden pakkede jeg en wetbag med renem udvalgte bleer, så de var klar til at blive taget med sammen med pusletasken. Jeg havde planlagt, at han skulle have Motherease’s Duo Wizard i “Dot” på til selve dåben og så i hvert fald “Nurture” Dream Diaper fra Smart Bottoms i løbet af dagen. Han havde også en “Flutter By” lommeble fra Thirsties på og sikkert også nogle flere af deres prints, som jeg ikke lige husker. Vi sluttede dagen af i “Felix” fra Smart bottoms, som han også kom af med en god portion afføring i. Han havde stof på hele dagen og det var helt uden uheld – en kæmpe succes for mig! Det var nemt og lækkert for den lille mand.

Maden var rigtigt god og da det blev tid til kaffe, havde Tommys mor lavet to flotte chokoladekager med marcipan pynt, som i kan se her. De passede perfekt til temaet, og jeg var helt ærligt en smule forelsket i frøerne! Kresten fik også en masse fine gaver. En del af dem kan vi bruge nu og et godt stykke tid frem som f.eks. sanselegetøj, bobles, en uro og ting til barnevognen og lidt pengegaver. Vi fik en masse lækkert trælegetøj. Vi fik også klassiske ting som børnebøger og “De Små Synger”. 

Vores egen gave til Kresten blev det fineste fingertrykstræ fra Draw Doodles Study. Hvor alle gæsterne og vi selv, satte vores fingertryk i forskellige grønne nuancer på en fin tegning af et træ med nogle søde dyr. Fingeraftrykkene blev så til blade på træerne. Den kommer til at være så fin i en ramme på hans værelse, når vi for alvor skal have det indrettet. Jeg kan godt lide idéen om, at han om mange år kan se på det og tænke på alle de mennesker, der var med til at fejre ham den dag.

Det endte med at være en rigtig skøn dag med familien, og det var også den første dag i det skift, der er sket i Krestens gråd. Han er bare en anden baby! Han sov nærmest hele barnedåben væk og tog ikke en eneste grædetur. Det har han faktisk ikke rigtigt gjort siden. Vi har joket lidt med, at nogen må have byttet ham ud på dagen. Jeg tør næsten ikke tro på, at det varer ved og det gør det sikkert heller ikke, men lige nu, nyder vi det. Ligesom vi også nyder, at barnedåben nu er bag os, og vi skal ikke planlægge flere store fester lige foreløbigt.

Dette indlæg er ikke sponsoreret på nogen tænkelig måde.

1+

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *