Anmeldelse,  Hverdagsliv,  Menstruationskop,  Stof til mor

Den tid på måneden…

I disse dage er det ved at være et år siden, jeg havde min sidste menstruation inden, jeg blev gravid med Kresten. Jeg husker det meget tydeligt, for vi var gået igang med at prøve på at blive gravid. Det var min første cyklus efter, vi havde taget springet. Det var en spændende tid, og jeg håbede selvfølgelig, at min menstruation ikke kom. Jeg havde arbejdsweekend, og det betød tre vagter fra 7-19, hvor jeg takket være Natural Cycles vidste, min menstruation kunne komme. Hvis altså jeg ikke var blevet gravid. Derfor havde jeg naturligvis min menstruationskop med i tasken. Jeg begyndte at bløde om lørdagen, og den blev “desværre” nødvendig. Det passer mig egentlig meget godt den dag i dag, for hvis ikke, så havde det måske ikke været lige nøjagtig Kresten, der var blevet min baby.

Cirka en måned senere, var det igen tid til min arbejdsweekend. Denne gang fra 19-7, og jeg var igen i venteposition. Jeg havde på fornemmelsen, at jeg var gravid, men jeg var ikke helt sikker. Selvom jeg så var, så kunne det jo sagtens få en ende hurtigt, for jeg ville jo kun være 2 uger henne. Så jeg tog selvfølgelig min menstruationskop med i tasken igen. Jeg håbede, den ikke blev nødvendig. Hele weekenden var jeg enormt mange gange ude på toilettet, fordi jeg lige skulle tjekke trusserne. Den kom aldrig, og efter en uges tid testede jeg positiv. En snært af overtro gjorde dog, at jeg ikke turde fjerne menstruationskoppen fra tasken. Lidt ligesom når man tager en paraply med ud på en solskinsdag, fordi hvis ikke man gjorde, så ville det helt sikkert regne senere.

Inden jeg begyndte at bruge Natural Cycles, læste jeg også bogen “Taking Charge of Your Fertility”. Den handler egentlig mere om, at man som kvinde lærer sin krop og cyklus at kende, end den handler om, hvordan man bliver gravid. Det er nemlig utroligt vigtigt, synes jeg, at kende sin krop og forstå de processer, der sker i den gennem hele cyklussen. Kvindens cyklus er så meget mere end en menstruation. Selvom seksualundervisningen og medierne gerne vil have os til at tro noget andet. Man skulle tro, at jeg havde lært alt om anatomi og fysiologi gennem min uddannelse, men jeg lærte altså utroligt meget nyt om min krop gennem den bog. Det var en øjenåbner, og jeg vil anbefale den til alle kvinder i alle aldre uanset, om man har fået børn, skal have børn, er færdig med at få børn, ikke har fået sin første menstruation endnu eller aldrig vil have børn. Det er så vigtigt, at vi kender vores krop, så vi kan reagere, når noget er anderledes!

Fordi jeg har læst den bog og kender min krops signaler, så vidste jeg også for cirka to uger siden, at nu var min krop ved at være “normal” igen efter fødslen. Jeg begyndte nemlig at se tegnene på en ægløsning. Jeg sagde sågar til min mand, at jeg var 99% sikker på, at jeg havde ægløsning. Jeg kender også min cyklus godt nok til at vide, at min luteale fase (fasen efter ægløsning op til menstruationen) er ca. 10-12 dage. Ganske rigtigt kom min menstruation så sidste tirsdag. Hvor var det bare en fed følelse, at jeg kunne mærke og forstå min krop så tydeligt! 

Jeg skyndte mig at smække et stofbind i trussen og begyndte at overveje, hvor min Rubycup kunne have forputtet sig under flytningen til Billund. Samtidig var jeg også lidt spændt på, om den nu også stadig ville passe, når nu jeg har været igennem en fødsel. Man læser nemlig nogle steder, at det kan betyde, man skal en størrelse op. Der gik et døgns tid før, jeg kom i tanke om min overtro sidste år. Ganske rigtigt lå min kop i sin pose i min arbejdstaske. Jeg kan berette, at den passer uden problemer, og jeg er utroligt glad for den stadigvæk. Min menstruation er nu ovre og jeg må hellere igang med Natural Cycles igen, så jeg snart kan få mig nogle grønne dage.

Links:

Jeg vil for en god ordens skyld lige starte med at sige, at jeg på ingen måde er sponsoreret eller betalt af hverken Natural Cycles, Rubycup, Saxo eller forfatteren bag bogen. Jeg er bare ret vild med både bogen og appen.

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *