Hverdagsliv,  Kresten,  Moderne Stofbleer,  Nyfødt

En dag i stof

Tirsdag aften fik jeg den lettere tåbelige idé, at jeg ville fotografere en dag i stofbleer. Det var inspireret af Ren Barnemads “En dag i mad” opslag på instagram. Jeg var fuld af gode intentioner onsdag morgen, og ville gerne tage billeder af alle bleerne både før, de kom på, og mens de var på. Virkeligheden på barsel er bare kaotisk, og derfor er det ikke alle bleerne, der er billeder af. Men der er en hel dag i stof, og billederne kommer her med lidt tekst ved. Ingen anmeldelser eller for mange detaljer, bare beskrivelser – jeg skal også sove.

Husk, hvis der er noget, du ikke forstår eller en forkortelse, du ikke kender, så er den helt sikkert i min stofble ordbog.

Klokken 07.55 - WeeCare

Dagens første ble, efter vi stod op, blev fra det danske mærke WeeCare. Her er PUL’en på indersiden og ydersiden er blødt og lækkert stof. De har deres egne SIO indlæg, men her valgte jeg en af deres prefolds med et staydry indlæg fra Mother Ease omkring. Blødt og dejligt.

Efter sin morgenflaske, faldt Kresten i søvn igen og tog en god times lur i den her ble. Det var skønt for både baby og mor.

Klokken 09.55 - Duo Wrap

Så blev det tid til bleskift nummer to. Jeg valgte en Duo Wrap størrelse 1 med et af Thirsties Stay Dry Duo Inserts og og et Hemp Insert under. Det er i min erfaring en rigtig god kombination til Kresten. Der var dog lige lidt uheld denne gang, fordi den gabte lidt ved den ene benåbning. 

Jeg tror, det er en blanding af, at Kresten er lige ved at være mellem de to Duo Wrap størrelser, og så at velcroen driller mig. Alle har ellers den opfattelse, at velcro er bedre til de små, fordi det er nemmere at få et bedre fit, men den driller altså mig. Jeg kan bare ikke helt skille mig af med den her ble, fordi jeg synes, printet er utroligt smukt!

Klokken 10.20 - Dream Diaper

Takket være mine fumlefingre og velcroen på Duo Wrappen blev det altså et lidt hurtigt skift mindre end en halv time senere. Her valgte jeg en Dream Diaper fra Smart Bottoms. Det er en af mine yndlingsbleer, fordi den er så lækkert smal mellem benene, og den suger godt. 

Bleen er ikke boostet, og jeg har ikke puttet noget stay dry i den. Jeg vidste, at jeg ville komme til at skifte Kresten igen inden den næste lur. Så jeg vurderede, at det ikke ville blive nødvendigt. 

Hvis du er interesseret i at læse mere om bleen, så kan du finde min anmeldelse af den her.

Klokken 11.00 - Thirsties Pocket

Næste ble blev en lommeble fra Thirsties. Her er det absorberende gemt i lommen på bleen, som er under et stay dry materiale. Jeg er ret vild med Thirsties lommebleer, og der skal nok komme en mere dybdegående anmeldelse af dem i et andet indlæg i fremtiden. Jeg er i hvert fald 100% sikker på, at en eventuel eksplosiv poop nok skal blive i bleen, hvis Kresten har den her ble på. Derfor var jeg også helt tryk ved, at Kresten tog en lur på halvanden time i den her ble.

Klokken 12.50 - BumGenius AIO

Jeg er i færd med at teste lidt forskellige bleer fra BumGenius for Ko og Ko. Så den næste ble, der kom på var derfor denne AIO. Indlægget er syet fast i begge ender, og jeg har lige skullet eksperimentere lidt med, hvordan det ligger bedst på Kresten. Det her virker umiddelbart meget godt. 

Indlægget er blødt og lækkert bomuldsjersey, og det er en meget tynd ble, der trods dette suger meget godt. Jeg vender tilbage med en anmeldelse på et tidspunkt efter påsken.

Klokken 13.20 - Mother Ease

Jeg skiftede forholdsvis hurtigt igen, men ikke på grund af utæthed. Kresten tissede bare ret hurtigt BumGenius bleen, og der er ingen grund til, at han er våd. Generelt har hele dagen været lidt præget af, at Kresten har tisset i tide og utide – også på puslebordet. Jeg bør virkelig snart komme igang med at kigge på EC, for jeg tror Kresten er mere end klar til det.

Denne ble fra Mother Ease er et lækkert cover med et stay dry indlæg, som suger godt. Der kommer også en anmeldelse snart. Jeg venter bare på at Pusleriet får nye prints.

Klokken 14.15 - Puppi uldcover

Det blev tid til endnu en lur, og med udsigt til det, tænkte jeg, at jeg ville prøve mit nyligt lanoliserede uldcover fra Puppi med en af WeeCare’s lækre prefolds. Der er altså ingen PUL eller TPU i denne kombination, og Krestens hud kan ånde helt frit.

Jeg var en smule nervøs for, om det nu ville holde tørt. For hvis ikke, det gjorde, ville jeg stå med en våd voksipose, og det magter jeg ikke. Så jeg lagde for en sikkerheds skyld et af mine Petit Lulu pusleunderlag under. Det blev dog slet ikke nødvendigt. For selvom Kresten sov hele 45 minutter (det er lang tid for ham i dagtiden), så var bleen stadig helt tør udvendigt. Det er virkelig en lækker kombination, som jeg glæder mig til at prøve igen.

Klokken 16.07 - Bamboolik

Her er endnu en af mine nyere bleer, som jeg er ved at lære at kende. Det er en ble af mærket Bamboolik. Den indeholder, som antydet i navnet, bambus. Den er lækker, blød og har en lomme, hvor indlægget er knappet i. Jeg skal lige vende mig til, at indlægget ikke kommer ud i vask, som det gør ved mine andre lommebleer.

Krestens far fik stukket Kresten i hånden på det her tidspunkt, mens jeg tog et smut i Brugsen. Inden jeg tog afsted tænkte jeg lige kort, om jeg skulle have skiftet bleen, fordi jeg mistænkte, at der var en større sending poop på vej. Desværre fik jeg ikke lige gjort noget ved det. da jeg kom hjem, lå Kresten på sit legetæppe, og der var sket en mindre eksplosion. Jeg må bare igen sige, at uheldet på ingen måde havde været mindre i en engangsble! Tommy og jeg skyndte os ind til puslebordet og ved en fælles indsats, fik vi minimeret skaden og skiftet bleen.

Klokken 17.15 - Endnu en lomme

Så blev det tid til endnu en af mine lommebleer fra Thirsties. Hvis bare den havde været på numsen, da eksplosionen kom, så havde vi ikke haft lækage. Det er jeg sikker på. Denne gang var det en af deres Natural Pockets. Forskellen er, at materialet mod babys hud her 100% naturligt og altså ikke stay dry. Det er bomuld, det er blødt og dejligt. 

Omkring klokken 18.00 begynder det altid at være lidt tricky med Krestens bleskift. For han kan finde på at falde i søvn alt mellem klokken 19.00 og 21.00, og det ville bare være så ærgerligt, hvis han ikke var i sin natble til den tid. Samtidig vil jeg jo også gerne trække den så længe som muligt inden jeg putter ham i den, fordi den skal holde mange timer. Jeg valgte dog at skifte hele to gange mere i dag, fordi Kresten de sidste mange dage nærmere er faldet i søvn omkring klokken 21.00.

Klokken 18.06 - En drøm mere

Den første blev endnu en Dream Diaper fra Smart Bottoms. Den er foldet præcist som den første og billedet viser meget godt, hvor godt den her ble bare sidder på en babynumse. Den fylder ikke særligt meget.

Klokken 19.10 - Flip Diapers

Den næste ble, blev endnu en af de bleer, jeg tester for Ko og Ko. Det er en Flip Diaper. Det er et cover, hvor man kan bruge forskellige indlæg som med alle andre covers. Her er det med et af deres egne indlæg af økologisk bomuld og med et Mother Ease stay dry indlæg over. 

Klokken 19.40 - Godnat

Så turde jeg ikke trække den længere med at komme Kresten i sin natble. Den her kombination kan faktisk holde ham hele natten igennem til det første bleskift. Hvis han vågner i løbet af natten, og bleen er våd under uldblebuksen, så skifter jeg den, men ellers lader jeg den sidde på. Det har ikke givet skyggen af rødme eller irritation.

Den kombination, vi bruger, er en formsyet ble med en uldbuks over. Her er den formsyede fra Petit Lulu, men jeg har også både fra Thirsties og Puppi. Det skifter lidt, hvad jeg putter på ham. Petit Lulu bleen har et stay dry indlæg, der følger med, og det er med til at holde ham dejligt tør det meste af natten.

Over den formsyede ble, kommer jeg lanoliserede uldblebukser fra Disana. De er så dejlige! Der er ingen PUL eller TPU på Kresten hele natten og huden ånder dejligt frit. Jeg er så glad for, at vi er kommet igang med at bruge stof til natten også.

Kresten har fået for vane at falde i søvn i cirka 20 minutter omkring kl. 20.00. Så vågner han, og er ulykkelig i en halv times tid, hvor vi må trøste ham og gå rundt med ham. Jeg ved simpelthen ikke, hvad det går ud på, men jeg tror ikke, det er maven, der driller. Den har vi efterhånden ret godt styr på. Det er faser, som min dejlige søster ofte minder mig om, og det er helt normalt. Når han så er faldet til ro igen, sover han gerne til kl. 04.00, hvor han lige får en flaske, og så sover igen til kl. 07.00. Så nu, hvor jeg er færdig med at skrive dette indlæg, vil jeg kravle i seng sammen med min mand og nyde, at han har påskefri i morgen. Vi skal i Legoland med min søster og hendes skønne familie. Man bor vel i Billund.

Godnat.

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *