Anmeldelse,  Moderne Stofbleer

Vaskeklude fra Petitlulu og Mother Ease

Jeg har i mit arbejdsliv givet utælleligt mange sengebade både på plejehjem og på hospitaler. Langt de fleste steder bruger man “bare” skumklude til at vaske med. Jeg har personligt altid tænkt, at det ikke føltes vildt behageligt. De trækker og slider på huden og kan endda føles en smule krassende. På intensiv har vi muligheden for at bruge nogle vaskehandsker, som er flergangs og lavet af stof. Jeg tænker, de er lavet af bomuld. Dem har jeg altid brugt til mine patienter, når jeg har haft muligheden, og når det har givet mening. Det er slemt nok at være alvorligt syg. Det mindste man kan gøre er vel, at give så behageligt et bad som muligt. Derfor var jeg også helt klar over allerede inden, jeg var gravid, at jeg ikke ville bruge skumklude ved puslebordet. Som med stofbleerne, udspringer det altså ikke i første omgang af, at jeg gerne vil være god mod miljøet. Jeg tænkte bare, at det ikke kunne gøre noget godt for en blød lille barnenumse at blive gnubbet med en skumklud 8-12 gange dagligt. Det er dog uden tvivl en dejlig bonus, at jeg ikke bare bruger og smider væk. Skumklude indeholder garanteret også mikroplast og det skidt forsøger jeg virkelig at undgå. 

Vi bruger altså stofklude til bleskift herhjemme og har gjort det siden, Kresten kom hjem. Jeg synes ikke, det er mere besvær og de kommer bare direkte i vores wetbag sammen med alle bleerne. Jeg har en stor stak ImseVimse vaskeklude, som jeg købte og fik lidt af inden fødslen, men jeg vil gerne prøve lidt andre klude, fordi jeg synes, dem fra ImseVimse godt kan blive lidt hårde i det. Her skriver jeg lidt om mine erfaringer med vaskeklude fra Petit Lulu og Mother Ease.

Petit Lulu

Vaskekludende fra Petit Lulu har to sider af forskellige materialer. Forsiden med print er lavet af 95% økologisk bomuld og 5% elastan og bagsiden er lavet af 60% bambus og 40% økologisk bomuld. Kludene er 12,5 x 20 cm og derfor ikke kvadratiske. Prisen for fem vaskeklude er 59 kr, altså en stykpris på 11,8 kr. De er bløde og lækre på grund af bambusen, og så er de lidt sjove på grund af de forskellige prints. Jeg tænker, det her i huset bliver sjovere, når Kresten er lidt større.

Kludene har fået en plads på puslebordet ved siden af de klude, vi bruger ved bleskift. Jeg bruger en klud morgen og aften bare med vand på til lige at vaske Kresten i ansigtet. Han hader det tydeligvis, men jeg tænker ikke, det har så meget med kludene i at gøre, som det har noget med vand i hovedet at gøre. Kludene bliver vasket sammen med bleer og alt andet i min wetbag ved 60 grader. De kommer også i tørretumbleren, for det bliver de bare blødere af. 

Det giver ikke rigtigt mening at give kludene stjerner, fordi det virker sådan lidt voldsomt for en lille vaskeklud. Men jeg kan sige, at jeg er ret glad for dem. De er dog for små og “fine” med printet til, at jeg ville bruge dem ved bleskift.

Mother Ease

Vaskekludene fra Mother Ease er lavet af 100% økologisk bomuld. De er kvadratiske 22,8 x 22,8 cm. og derfor mere som en skumklud i størrelsen. Prisen for seks vaskeklude er 89 kr, altså en stykpris på 14,83 kr. De er lækre og føles tykke og bløde. Allerede da jeg fik dem i hænderne kunne jeg mærke, at de ikke ville blive brugt til bleskift, simpelthen fordi, de er lidt for store og tykke til formålet. Det ville være for uhandy i en situation, der let kan blive kompliceret med svingende babyben og mere eller mindre flydende væsker. Jeg vasker også disse klude sammen med alt indholdet i min wetbag ved 60 grader og de bliver også tørretumblet.

Kludene er blevet fast inventar, når Kresten skal i bad. Jeg tager gerne 2-3 klude med ud til badekarret- De er perfekte til formålet. Kresten er begyndt at nyde sine bade mere og mere, så det er virkelig blevet en hyggetid for os alle tre.

Kludene er bløde, men solide, så jeg er sikker på, det er nogle klude, jeg vil kunne bruge de næste mange år. Jeg ville også sagtens kunne bruge dem selv, når jeg vasker mig i ansigtet eller tager et karbad. Der har jeg bare mine Popolini og ImseVimse rondeller, som er mere passende i størrelsen i hvert fald til den daglige ansigtspleje. 

Afsluttende tanker

Selvom jeg altså godt kunne tænke mig et lidt blødere alternativ til mine ImseVimse vaskeklude, så blev det ikke i denne omgang. Jeg kommer dog uden tvivl til at bruge både kludene fra Petit Lulu og Mother Ease igen og igen. Det er ikke et fejlkøb. Jeg kunne også godt finde på at supplere med lidt flere især fra Petit Lulu, fordi jeg tror de bliver gode, når Kresten skal igang med BLW lige om lidt. Jagten fortsætter, og indtil da bruger jeg gladeligt kludene fra ImseVimse. Faktisk ligger der nogle lækre klude fra Bamboolik i vaskemaskinen lige nu, som er ved at blive vasket første gang inden brug – dem glæder jeg mig til at prøve! 

Dette indlæg er ikke sponsoreret og produkterne er købt for mine egne penge. Jeg er ambassadør for Pusleriet, men mine holdninger og meninger er mine egne. Jeg tjener heller ikke nogle penge ved, at i der købes produkter via links i anmeldelsen.

Links:

  •  Petit Lulu vaskekludene kan købes her.
  • Mother Ease vaskekludene kan købes her.
0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *