Anmeldelse,  Moderne Stofbleer

Vaskeklude fra Bamboolik

Vi bruger som bekendt vaskeklude lavet af stof til bleskift. Jeg foretrækker det fremfor engangs, fordi jeg gerne vil minimere mængden af affald og fordi, det bare er blødere for den lille babynumse. Jeg synes, det er en nem måde at starte med lidt stof til sin baby, hvis man ikke har mod på helt at kaste sig ud i stofbleer endnu. Vi har prøvet lidt forskellige vaskeklude herhjemme, og jeg har ledt efter en, der både var blød, men også praktisk. Helt ærligt så er en vaskeklud, langt hen ad vejen, bare en vaskeklud. Mange laver også deres egne af gamle håndklæder eller lignende, og det er heller ikke dumt. Slet ikke set fra et grønt perspektiv. Jeg startede selv med ImseVimses flanel vaskeklude, og de har for så vidt virket fint. Jeg har bare hørt flere sige, at de synes, de bliver stive i det og føles hårde mod babyens hud. De kunne godt, lige som jeg selv, tænke sig et alternativ. Det har jeg nu fundet i de her klude fra Bamboolik, og det vil jeg da meget gerne dele med jer.

Behagelig bambus blødhed

Kludene er lavet af 90% bambus og 10% polyester. Jeg tænker, polyesteren primært er at finde i syningerne. De er frotteret og simpelthen noget af det blødeste, jeg ejer. De måler 20×20 cm. For mig er det en god størrelse til vask ved bleskift. Jeg bruger typisk to klude til vask ved tis – en til at vaske og en til at tørre. Der bliver brugt lidt flere, hvis der er afføring. Jeg folder dem i halv og ligger dem ved siden af puslepladsen og vandfadet. De beskidte klude bliver smidt i en wetbag, som hænger over puslepladsen, og så bliver kludene vasket sammen med bleerne. De bliver vasket ved 60 grader og ja, de kommer altså i tørretumbleren herhjemme (not so green). Så er de lige den tand blødere, end hvis de bliver tørret på snor. Jeg har dog tørret nogle på snoren, og de er stadig bløde og lækre. 

Hvorfor en yndlings?

Som sagt, har jeg selv brugt flanelkludene indtil jeg fandt kludene her fra Bamboolik. De bliver bare stive i det og jeg oplever også som andre, at de har en tendens til bare at skubbe afføringen lidt rundt i stedet for at fjerne den. Jeg har også nogle bomuldsfrotté klude, som jeg bruger til at vaske Krestens ansigt med sammen med kludene fra Petit Lulu, men de er bare lidt tungere og dermed lidt mere kluntede i det, så de er for mig ikke egnede til bleskift. Denne klud har fordelen ved frotté, så den ikke skubber afføring rundt på numsen og samtidig er den let og lækker på grund af bambussen. Så det er så simpelt: Den er blød, let og praktisk. Jeg er helt med på, at det er en smule priviligeret at søge den “perfekte” vaskeklud, men hey – hvis ikke en blog om stofbleer skal skrive en anmeldelse af vaskeklude, hvem skal så?

Slutteligt vil jeg lige sige, at jeg ikke har smidt ImseVimse kludene ud. Jeg vil helst ikke smide ud og omvendt synes jeg heller ikke, det er noget, jeg vil være bekendt at sælge videre. Så de har fået en plads i skuffen på puslebordet. Jeg bruger dem så, når jeg løber tør for kludene fra Bamboolik, samt når vi er på tur. Tanken er også, at jeg vil bruge dem i stedet for papirslommetørklude næste gang, jeg er forkølet.

Links

Du kan købe kludene fra Bamboolik hos Pusleriet her. De er lige kommet på lager igen. 

Jeg er ambassadør for Pusleriet, men jeg er ikke sponsoreret til dette indlæg, og mine holdninger er helt og aldeles mine egne. Jeg tjener heller ikke noget på, at du køber fra Pusleriet eller klikker på links. Det er virkelig bare en lækker vaskeklud 🙂

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *