Babygråd,  Hverdagsliv,  Mødregruppe

Et skridt i den rigtige retning

Jeg er glad for min nye rolle som mor, og jeg elsker min søn. Det kan der ikke være nogen tvivl om. Men som jeg også har skrevet før, så har det været hårdt. Det er det stadig. Kresten er ovre sin periode, hvor han græd meget, men det er ligesom om, min krop ikke helt kan give slip på det. Nogle gange, når han græder på en bestemt måde, ryger min puls øjeblikkeligt over 200. Jeg får svedige hænder og bliver utroligt presset. Det er ikke rart, og selvom jeg tror, alle forældre kan mærke deres børns gråd, så tror jeg ikke, det her er helt sundt for mig i længden.

Jeg har kontaktet og fået en tid hos en psykolog for at snakke hele forløbet her efter fødslen igennem. Jeg tror på, at alle mennesker har godt af at få tjekket hovedet mindst én gang i deres voksne liv. Vi oplever og bærer på så mange ting, som det kun kan være godt at få snakket igennem med en, der er uddannet til det. Jeg har gjort det før for halvandet år siden, og det var så godt. Jeg fik bugt med nogle usikkerheder, som havde rod helt tilbage i min barndom. Det ændrede så meget for mig. Derfor kan jeg også mærke nu, at jeg har brug for at få tjekket hovedet igen. Få renset ud på en måde. 

Som alle andre nybagte forældre, er jeg blevet screenet for en efterfødselsreaktion. Jeg scorede 8 eller 9, hvor grænsen er 10. Min sundhedsplejerske, som jeg har snakket meget med, sagde meget klogt, at jeg nok lidt er typen, der altid i livet ligger omkring 4. Jeg er et melankolsk menneske. Jeg mærker mine følelser og dvæler gerne lidt i dem – også dem der gør lidt ondt. Jeg reflekterer meget over mine følelser og oplevelser. Så selvom jeg ikke har en efterfødselsreaktion, så har jeg helt klart haft en eller anden reaktion. Der er et eller andet, der har sat sig. Jeg er bange for, at hvis jeg ikke gør noget nu, så bliver det måske siddende.

Så nu gør jeg noget. Jeg søger hjælp og får renset mit hoved. Det bliver så godt! Derudover er jeg begyndt at træne min core op igen, og laver nogle yogastræk med hofteåbnere (lækkert!). Jeg skal tilbage til at føle mig tilpas i min krop. Jeg savner mine hotyoga timer i Odense meget. De var rensende for krop og sjæl. Men det her er også godt, og kombineret med sundere mad, mindre trøstespisning og min tid hos psykologen, er jeg sikker på, jeg er på vej mere end et par skridt i den rigtige retning. Ikke tilbage til mig selv, men frem til at finde mig tilpas i min krop og i den største rolle i mit liv – rollen som mor.

Jeg slutter lige af med at takke dig, der læser med her. Bare tak! Jeg håber, du får en dejlig og solskinsfyldt weekend med venner og familie.

0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *